OGŁOSZENIE
ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku oferuje do wynajęcia pomieszczenia bufetowe wraz z wyposażeniem o łącznej pow. 71,60 m2 na parterze w budynku E, w Gdańsku przy ul. Marynarki Polskiej 130, z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej dla pracowników i gości Oddziału.
Opis przedmiotu najmu:
Przedmiotem najmu są pomieszczenia bufetowe o łącznej powierzchni 71,60 m2 (kuchnia 22,60m2, sala konsumpcyjna 49,00 m2).
Pomieszczenia, będące przedmiotem wynajmu, posiadają elementy technologiczne niezbędne do prowadzenia usług gastronomicznych.
W lokalu będącym przedmiotem wynajmu zainstalowane są podliczniki wody i energii elektrycznej.
Oczekiwania wobec Najemcy:
Czynsz wynajmu i inne opłaty
Najemca, prowadzący bufet, zobowiązany będzie do ponoszenia miesięcznie następujących kosztów, związanych z wynajmem:
1. czynsz miesięczny, wyliczony wg ustalonej z Najemcą stawki,
2. koszty wywozu nieczystości powstałych w wyniku prowadzenia działalności gospodarczej w przedmiocie najmu.
* Do czynszu za wynajem pomieszczeń, doliczone będą opłaty eksploatacyjne za centralne ogrzewanie, opłata za dostawę energii elektrycznej, opłata za dostawę wody i odprowadzenie ścieków, podatek od nieruchomości wg obowiązujących przepisów i opłata za gospodarowanie odpadami komunalnymi.
** Opłaty eksploatacyjne Najemca wnosił będzie na podstawie faktur wystawianych przez Wydział Administracji wg rzeczywistego zużycia (na podstawie wskazań podliczników),
*** Najemca zobowiązany będzie do podpisania stosownej umowy z odpowiednim podmiotem, zajmującym się utylizacją odpadów.
Wymagania dotyczące oferty:
Oferta opatrzona datą i podpisana przez osobę\osoby do tego upoważnione powinna zawierać co najmniej:
1. dane oferenta:
a) w przypadku osób fizycznych, prowadzących działalność gospodarczą: imię, nazwisko, adres zamieszkania, nazwę działalności (firmę), adres wykonywania działalności, adres do korespondencji (jeżeli jest inny niż adres wykonywania działalności), NIP,
b) w przypadku pozostałych jednostek występujących w obrocie prawnym: nazwę (firmę), adres siedziby, NIP, KRS, REGON,
2. Dane kontaktowe (telefon, e-mail),
3. Proponowany czynsz netto za 1 m2 powierzchni przedmiotu najmu,
4. Przykładowe trzy opisy menu wraz z podaniem propozycji cen (brutto) oraz gramatury poszczególnych dań, ogólną prezentację oferenta wraz z opisem dotychczasowej działalności oraz z ewentualnymi referencjami,
5. Przedstawienie ogólnej koncepcji funkcjonowania bufetu, krótki opis proponowanej aranżacji sali konsumpcyjnej, itp. w przypadku wątpliwości ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku zastrzega sobie prawo do wezwania do wyjaśnienia lub unieważnienia postępowania bez podania przyczyn.
Informacje dodatkowe:
1. Najemca jest zobowiązany do sprzątania we własnym zakresie i na własny koszt zaplecza bufetu, kuchni i sali konsumpcyjnej - w godzinach funkcjonowania bufetu.
2. Liczba pracowników na terenie ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku: ok. 300 osób.
3. Istnieje możliwość dokonania wizji lokalnej w przedmiotowych pomieszczeniach po uprzednim ustaleniu terminu z Kierownikiem Wydziału Administracji tel. 607451354, e-mail: andrzej.kocieda@energa.pl.
4. ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku posiada do wglądu projekt technologii baru w prezentowanej lokalizacji.
5. Wynajmujący przewiduje jako zabezpieczenie wykonania umowy kaucję. Kaucja w wysokości trzykrotnego czynszu miesięcznego (czynsz wg zaproponowanej stawki + opłata za wynajem wyposażenia) brutto jest płatna jednorazowo na konto ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku przed podpisaniem umowy wynajmu. Kaucja podlega zwrotowi w wartości nominalnej na wniosek Najemcy, po zakończeniu umowy w przypadku braku roszczeń Wynajmującego wobec Najemcy.
6. Kalkulując stawkę czynszu należy uwzględnić, specyfikę funkcjonowania ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku (m. in. brak przychodów ze sprzedaży dla klientów zewnętrznych. – obiekt podlegający szczególnej ochronie.
7. Podstawą oceny złożonych ofert będą:
- atrakcyjność koncepcji prowadzenia bufetu – w ramach koncepcji wymagane jest złożenie przez oferentów jako integralną część oferty trzech propozycji menu
z podaniem cen, gramatury i opisem potraw.
- wysokość zaproponowanego czynszu,
Po przedstawieniu ofert Wynajmujący zastrzega sobie prawo do zaproszenia do negocjacji najatrakcyjniejszych potencjalnych Najemców.
Miejsce i termin składania ofert:
Oferty należy składać w zamkniętych i opisanych kopertach w terminie do dnia 27.04.2017 r. do godz. 14.30 w ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku ul. Marynarki Polskiej 130 parter pomieszczenie kancelarii (pok.2)
Na kopercie należy umieścić opis:
„Wydział Administracji – oferta BUFET”
Wybór najkorzystniejszej oferty
Wyboru najkorzystniejszej oferty dokona Komisja powołana przez Wynajmującego, biorąc pod uwagę atrakcyjność oferty dla pracowników oraz zaproponowane warunki finansowe.
Umowa z Najemcą, którego oferta zostanie wybrana, podpisana zostanie umowa na okres od 01.05.2017 r. do 30.04.2020 r., z możliwością jej przedłużenia na kolejny okres, pod warunkiem pozytywnej oceny prowadzonej działalności przez klientów bufetu oraz terminowego regulowania zobowiązań finansowych wynikających z ww. umowy.
ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku zastrzega sobie prawo do zmiany warunków, odwołania, przesunięcia terminu lub unieważnienia konkursu w każdym czasie, bez podania przyczyny.
Jednostką prowadzącą sprawę jest Wydział Administracji ENERGA-OPERATOR SA Oddział w Gdańsku ul. Marynarki Polskiej 130. tel. 607451354, e-mail: andrzej.kocieda@energa.pl